Kurs

Bolji način kako da promovišeš svoje veb dizajn usluge

Bolji nacin kako da dodjes do klijenata feat

Treba da nađeš nove klijente za tvoj veb dizajn biznis?

Evo ideje: Facebook grupe – postaviću objavu u Facebook grupu. 

“Zdravo svima, moje ime je Milan i ako nekome treba veb dizajner javite se. Radim povoljno.”

Joey way friends

Ovakav pristup ima nekoliko problema, a ja ću vam pokazati mnogo bolji način kako možete da privučete nove klijente.

Način kako možete da posmatrate ovo: Svako je prevarant dok se ne dokaže suprotno. Svi mi imamo spam filter u glavi kad prvi put upoznajemo nekoga na ovaj način.

YouTube video

Cela ideja je da nađemo način da DOKAŽEMO da znamo šta radimo umesto da samo kažemo.

Jedan od načina kako možemo rešiti jeste da uradimo Video portfolio prikaz klijentskog sajta (Video client walkthrouht) gde ćemo na jedan jednostavan način prikazati kako to izgleda raditi sa nama, kako izgleda naš proces, kako smo dolazili do određenih odluka i kako izgleda sam sajt i koje rezultate smo dobili sa novim sajtom.

Da biste dobili rezultate koje niko ne dobija, morate da radite stvari koje niko ne radi.

Evo kako bi to moglo da izgleda.

Video

Danas živimo u dobu gde sve više vremena provodimo online i samim tim veb sajt može biti od presudnog značaja za uspešnost vašeg biznisa. Ali kome ćete pokloniti to poverenje da za vas izgradi taj sajt koji će vas na pravi način predstaviti celom svetu, može biti veliki posao sam za sebe. 

U narednih par minuta ćete saznati kako je to raditi sa nama, koji je naš način razmišljanja, a pokazaćemo vam i naš proces koji nam pomaže da konstantno postižemo izvanredne rezultate za naše klijente. Sve ovo ću vam pokazati kroz konkretan primer jednog sajta koji smo nedavno uspešno lansirali za našeg klijenta.

Brif

U pitanju je klijent Adi Apparel iz SADa koji se bavi prodajom majica i dreseva za sportske klubove. Želeli su moderan sajt koji će na jednostavan način prestaviti sve što oni nude uz zasebne online prodavnice koje mogu lako da kreiraju sami kada njihovi klijenti rade kampanje za prikupljanje novca kroz kupovinu njihove robe. Imaju su stari sajt sa kojim nisu bili zadovoljni jer nije dobro predstavljao njihov brend, sporo se učitavao i nisu ga nikada ni završili do kraja.

Nakon video poziva sa klijentom, upoznali smo se poslovanjem, razgovarali smo o njihovoj ciljnoj grupi, na koji način su do sada dolazili do klijenata, na koji način smatraju da im novi sajt može pomoći oko prodaje i željenim funkcionalnostima. Nakon toga smo kreirali dokument u kome se nalaze sve najvažnije stvari sa našeg sastanka, tu smo odredili ciljeve, arhitekturu sajta, sekcije početne stranice, kao i predloge za sam tekst koji će se na njemu naći.

Wireframe

Nakon što imamo jasno definisane ciljeve i potrebe koje veb sajt treba da ispuni, prelazimo na izradu Wireframa. Ovaj tkz. žičani model ima za cilj samo da prikaže strukturu stranice, bez ikakvih dizajn elemenata. Na ovaj način možemo da se skoncentrišemo samo na jednu stvar i da brže uradimo potrebne izmene pre nego što pređemo na sledeću fazu koja je dizajn.

Dizajn

Nakon što je klijent odobrio wireframe, mi na osnovu njega radimo dizajn u Figmi, koji je trenutno vodeći dizajn program. Ovde je važno napomenuti da mi za svakog klijenta radimo jedistvena dizajn rešenja i ne koristimo već postojeće demo templejte koje nude razne WordPress teme. Mi čvrsto verujemo da SADRŽAJ DIKTIRA DIZAJN i trudimo se da svaki klijent dobije rešenje koje napravljeno baš po njegovoj meri i potrebama.

U ovoj fazi kreiramo i prvi deo našeg dizajn sistema, gde na globalnom nivou definišemo sve stilove za tekstove, boje, stilove za dugmad i razmake. Na ovaj način dobijamo čist, pregledan i konstantan dizajn koji je lak za održavanje i eventualne izmene.

Dizajn šaljemo klijentu, i nakon par manjih izmena, spremni smo da pređemo na sam razvoj sajta.

Razvoj sajta

Sad je došlo vreme da oživimo dizajn našeg sajta. Koristeći pažljivo odabrane alate, naš tim pretvara Figma fajl u funkcionalan WordPress sajt, držaći se industrijskih standarda i najboljih primera iz prakse. Ovde sada dolazimo i do drugog dela našeg dizajn sistema, gde sada sve one fontove, boje i razmake pretvaramo u globalne vrednosti, koje kontrolišemo na jednom mestu a koristimo ih svuda po sajtu. Posebnu pažnju posvećujemo optimizaciji za mobilne uređaje, jer znam da danas najvećih broj poseta dolazi upravo sa njih.


Lansiranje sajta

Nakon što klijent odobri sam veb sajt, vreme je da ga sa našeg dev severa prebacimo na klijentov i zamenimo stari sajt za novi. U ovoj fazi radimo na finalnim podešavanjima za optimizaciju za pretraživače, optimizaciju brzine učitavanja, integraciju stvari kao što su Google Analitika i Search Consola i Facebook Pixel, a na samom kraju radimo na ojačavanju sigurnosti samog sajta.

Rezultati

Ovo je naš celokupan proces kako smo od inicijalnog razgovora došli do potpuno novog sajta za našeg klijenta. Pored modernijeg dizajna i dodatnih funkcionalnosti, sam sajt se i mnogo brže učitava. Nakon nekoliko dana od lansiranja su došle i prve prodaje sa online prodavnice.

Testimonijal

TBD

CTA

Ukoliko želite da vidimo kako možemo da postignemo ovakve rezultate za vas, slobodno posetite sajt naše veb dizajn agencije i zakažite video poziv u terminu koji vama najviše odgovara.

Zaključak

Eto to je bio jedan od primera kako može izgledati ovakva vrsta video klipa. Naravno vi ga prilagodite vašim potrebama, procesima i stvarima koje su jedinstvene za vas.

Ovakav video možete koristiti kao objave u Facebook grupama, isto tako mogu biti odličan način da odgovorite u komentarima kada neko zatraži veb dizajnera, umesto Poslao sam vam poruku u inbox.

Ali nemojte biti aktivni samo u grupama koje su vezane za WordPress. Definišite vašu ciljnu grupu i pridružite se tim grupama, jer će te na taj način biti jedan od retkih veb dizajnera u toj grupi i samim tim ćete smanjiti sebi konkurenciju. Naravno pre svega treba da budete aktivan član te grupe, da objaljujete korisne stvari i da odgovarate na pitanja u komentarima.

Isto tako, ovakve klipove možete postaviti i na vaš YouTube kanal, pa zatim i embedovati na vaš agencijski sajt.

Hajde još jedno da vidimo šta smo postigli sa ovim videom:

  1. Potencijalni klijenti imaju lak i prisutpačan način da nas upoznaju
  2. Predstavljamo šta mogu da očekuju, koji je naš proces rada i koliko ozbiljno shvatamo naš posao
  3. Dokazujemo da znamo šta radimo kroz konkretan prikaz jednog od radova iz našeg portfolia.
  4. Demonstriramo i našu stručnost kroz objašnjavanje našeg načina razmišljanja i kako smo došli do određenih odluka.
  5. Izdvajamo se od proseka sa ovakvim jedinstvenim pristupom

Radi posao koji voliš, a ne koji moraš. 👊

Pročitaj još

Kako odabrati pravi Page Builder i zašto sam prešao na Bricks

Besplatan Webinar

Besplatno se prijavi na Webinar tako što ćeš uneti svoje ime i email. Dodaćemo te na našu LevelAp listu sa koje možeš da se odjaviš 1 klikom ukoliko želiš.

Savet: Proverite da li je email ispravan. Nakon prijave proverite i Spam folder.