Kurs

Kako da budete kreativniji u veb dizajnu?

Veoma čest izazov koji se javlja u razgovoru sa mojim polaznicima kursa je da oni smatraju da nisu dovoljno kreativni da bi se bavili veb dizajnom i da nemaju dovoljno ideja kako da dizajniraju određene stranice veb sajta.

YouTube video

Kreiranje novog sajta jeste izazovno i ja sam se veoma često suočavao sa praznim ekranom.

Naravno, uvek postoji opcija da koristite teme i templejte sa predefinisanim dizajnom (i ja sam tako radio godinama). Na taj način mi forsiramo naš sadržaj u tuđ dizajn koji je napravljen za neki drugi fiktivan biznis. Zato smatram da koristeći taj pristup nećemo postići najbolje moguće rezultate za naše klijente.

Kreativnost je precenjena

Ja verujem da to nije nužno nešto sa čim se rodimo, već je više kao mišić koji treniramo kroz konstantno svesno vežbanje.

Kroz ovu studiju slučaja ću vam pokazati kako sam napravio kretivan dizajn za sajt koji sam radio za jednu WordPress radionicu.

Levelap projekat veb sajt tara 1

Ovaj sajt sam napravio uz pomoć LevelAp pocesa koji sam razvio.

Style Guide

Ovaj korak koji radim pre dizajna stranice i on je dokument koji sadrži sve najbitnije vizuelne elemente na jednom mestu koji mi kasnije olakšavaju i ubrzavaju proces izrade sajta.

Levelap projekat veb sajt tara 6

Dizajn Inspiracija

Ovo je, takođe, jedan od koraka u LevelAp procesu o kojem ću najviše pričati u ovom projektu, a koji mi služi da kreiram jedinstven dizajn za veb sajt.

Levelap projekat veb sajt tara 8

Prvi korak je sakupljanje skrinšotova sa drugih veb sajtova koji se bave istom ili sličnom temom i na taj način pronalazim inspiraciju sa više različitih izvora. Fokus je na kreativnim idejama kao što su određeni detalji, kombinacije boja, divajderi, fontovi, oblici i slično.

Drugi korak je traženje inspiracije iz samog projekta, u ovom slučaju iz prirodne lepote planine Tare koja mi je poslužila da kreiram odgovarajuću paletu boja za sajt.

Koristeći ove resurse napravio sam jedinstven izgled veb sajta, a da ne rizikujem da kreiram kopiju sajtova koristeći već postojeće teme.

Formirajte vaš proces koji će vam pomoći da lakše i brže dođete do željenih rezultata i izbegnete da se izgubite tokom izrade veb sajta.

Pročitaj još